Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

ΠΟΙΟΣ ΣΑΜΠΟΤΑΡΕΙ ΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ;;;

Η απάντηση είναι προφανής για όσους παρευρέθηκαν στην αίθουσα Ι4 την Τρίτη 22/3 κατά τις 2:30. Η αίθουσα ήταν γεμάτη και οι συμφοιτητές που βρίσκονταν σε αυτή, ζητούσαν να ξεκινήσει επιτέλους η διαδικασία.

Αυτό το οποίο οι καθυστερούσε τη διεξαγωγή της συνέλευσης ήταν η στάση των παρατάξεων ΔΑΠ και ΠΑΣΠ. Μια στάση η οποία ήταν για μία ακόμη φορά στάση σαμποταρίσματος, στάση απαξίωσης καθώς όχι μόνο δεν καλούσαν τον κόσμο στη ΓΣ, αλλά τον απέτρεπαν κιόλας προεξοφλώντας τη μη διεξαγωγή της. Στο τέλος αποχώρησαν από την αίθουσα καταδικάζοντας και καταγγέλοντας ως «παράνομη» τη διαδικασία.Η στάση αυτών των παρατάξεων επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά το ρόλο τους μέσα στα Πανεπιστήμια που δεν είναι άλλος από την κάμψη της αντίστασης των φοιτητών σ’αυτη τη θύελλα αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων.

Παρόλο που υποκριτικά τάσονται υπέρ του καταστατικού και των θεσμών γενικότερα, απαξιώνουν συνεχώς τις συλλογικές διαδικασίες. Στην πολιτική παρέμβαση που ασκούν μέσα στις σχολές αυτές οι δυο παρατάξεις, δυστυχώς δεν περιλαμβάνεται η κινητοποίηση για τις ΓΣ του συλλόγου. Οι δυναμικές κινητοποιήσεις τους γίνονται μαζικά στα...πάρτυ και στα κλαμπ!

Τα παραπάνω κάνουν τον καθένα να αντιληφθεί μια πραγματικότητα. Πως υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι δε θέλουν ο σύλλογος να ενημερωθεί και να κινητοποιηθεί για τις ραγδαίες εξελίξεις σε παιδεία και εργασία.

Εμείς σαν Αριστερή Ενότητα αγωνιζόμαστε και παρεμβαίνουμε για μαζικές, δημοκρατικές γενικές συνελέυσεις! Αντιλαμβανόμαστε τη σημασία που έχουν οι συλλογικές δαδικασίες και καταδικάζουμε όσους υποβαθμίζουν και θέτουν εμπόδια στη λειτουργία των Γ.Σ.το σημαντικότερο όργανο πολιτικοποίησης και λήψης αποφάσεων του συλλόγου!

Δεν υπάρχουν σχόλια: