Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Ψήφισμα για τη στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη

Μετά την απόφαση ασφαλείας του ΟΗΕ, οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις Αγγλία Γαλλία και ΗΠΑ, ξεκίνησαν την στρατιωτική επέμβαση στην Λιβύη. Το βράδυ του Σαββάτου, αμερικανικό πολεμικό πλοίο εξαπέλυσε πυραύλους Κρουζ τύπου Τόμαχοκ κατά της Λιβύης. Οι δυνάμεις αυτές, αλλά και μικρότεροι πρόθυμοι «συνέταιροι» ετοιμάζονται να μοιραστούν την δόξα του «απελευθερωτή» της χώρας από τον δικτάτορα Καντάφι.

Τα υποκριτικά λόγια τους για τα ανθρώπινα και δημοκρατικά δικαιώματα δεν πρέπει να ξεγελάσουν κανέναν! Στην πραγματικότητα, οι παραπάνω χώρες έχουν τεράστια οικονομικά και γεωπολιτικά συμφέροντα στην περιοχή, τα οποία προσδιορίζουν την στάση τους. Αυτό που θέλουν είναι να ελέγξουν το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο της Λιβύης και να δημιουργήσουν ένα νέο προτεκτοράτο.

Οι επαναστατικές δυνάμεις τις Λιβύης, μόνες τους μπορούν να ανατρέψουν το καθεστώς και να τραβήξουν οριστικά το χαλί κάτω από τα πόδια του καθεστώτος, όπως έγινε σε Αίγυπτο και Τυνησία.Σε διεθνές επίπεδο, η μοναδική δύναμη που μπορεί να βοηθήσει πραγματικά τον επαναστατημένο λαό της Λιβύης είναι η έμπρακτη διεθνιστική αλληλεγγύη των εργαζομένων και της νεολαίας.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον εξεγερμένο Λιβυκό λαό που δίκαια αγωνίζεται για την ανατροπή του καθεστώτος. Οι εξεγέρσεις του Αραβικού κόσμου να εξαπλωθούν, διεκδικώντας όμως πραγματικές ελευθερίες και όχι το πέρασμα από ένα αυταρχικό καθεστώς στην νέα οικονομική και πολιτική υποδούλωση!!!

· Καμιά στρατιωτική επέμβαση στην Λιβύη

  • Καμιά συμμετοχή της Ελλάδας στην επέμβαση και καμιά απολύτως διευκόλυνση επίγεια, εναέρια ή θαλάσσια.

Ψηφίστηκε από:
  • Διοικητικό Συμβούλιο συλλόγου φοιτητών τμήματος Ε&Τ Τηλεπικοινωνιών

Δεν υπάρχουν σχόλια: