Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2008

Ο αγώνας για ένα καλύτερο πανεπιστήμιο συνεχίζεται...





Η παρουσία του Υφυπουργού Παιδείας Α.Λυκουρέτζου στην ορκωμοσία αποφοίτων του Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στο Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης, συνοδεύτηκε από τις έντονες διαμαρτυρίες των φοιτητών. Οι φοιτητές μέλη της Αριστερής Ενότητας διαμαρτυρήθηκαν για τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό του Πανεπιστημίου που είναι πολύ πιθανόν να οδηγήσει στην απώλεια του χειμερινού εξαμήνου καθώς και για την εφαρμογή του νόμου πλαισίου με την μορφή μαθημάτων αλυσίδας.

Οι ευθύνες για τις ελλείψεις αυτές βαραίνουν την ίδια την κυβέρνηση καθώς η πολιτική της συνεχίζει να υποβαθμίζει το επίπεδο της Πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, παρά τις μεγαλόσχημες δηλώσεις της περί αναβάθμισης των πανεπιστημίων.

Και ενώ οι κατηγορίες απέναντι στο πανεκπαιδευτικό κίνημα πέρσι έκαναν λόγο για αργόσχολους φοιτητές που επιδιώκουν την στασιμότητα, οι αγώνες και οι διεκδικήσεις των φοιτητών για την αναβάθμιση της ποιότητας σπουδών θα συνεχίζεται αταλάντευτη και θα αποδεικνύει την προσπάθεια συκοφάντησης ενός κινήματος που διεκδικεί ένα καλύτερο Πανεπιστήμιο.



Δεν υπάρχουν σχόλια: