Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

3on3 Antifa Basketball-Welcome Refugees

Καθημερινά χιλιάδες άνθρωποι παλεύουν να περάσουν τα σύνορα αντιμέτωποι με τη θάλασσα, το φράχτη του Έβρου, τους εμπόρους των συνόρων, το Λιμενικό και την Frontex. Άνθρωποι κυνηγημένοι από τα όπλα ολοκληρωτικών καθεστώτων, βομβαρδισμών της Δύσης και της φονταμενταλιστικής φρίκης. Άνθρωποι που προσπαθούν να ξεφύγουν από συνθήκες ακραίας φτώχειας.

Όσοι καταφέρουν να μπουν στην Ευρώπη-φρουριο, έχουν να αντιμετωπίσουν κράτη που ενδιαφέρονται μόνο για κερδοσκοπία στη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών και για φτηνό εργατικό δυναμικό, αδιαφορώντας για την ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια. Έρχονται αντιμέτωποι με τη ξενοφοβία και ρατσισμό, θεσμικό ή μη.

Για αυτό το λόγο η ΑΡ.ΕΝ. Τρίπολης διοργανώνει 3on3 Antifa basketball στο τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών Τρίπολης στις 21/10 και ώρα 13:00, με σκοπό την συγκέντρωση ρουχισμού και τροφίμων για τους πρόσφυγες. Δεν πρόκειται για μια κίνηση φιλανθρωπίας, κρατικής ή ιδιωτικής, αλλά για ένα αυτοοργανωμένο εγχείρημα αλληλεγγύης.

Έχοντας απόλυτη επίγνωση της δυσκολίας της προσπάθειάς μας, καλούμε συλλογικότητες και άτομα όχι μόνο σε συμμετοχή και στήριξη, αλλά και στη διεύρυνση και στη δημιουργία αντίστοιχων εγχειρημάτων. Στόχος μας η επικοινωνία και ο συντονισμός των δράσεων μας με τις εκατοντάδες ατομικές και συλλογικές πρωτοβουλίες σε όλη την Ελλάδα (σε αστικά κέντρα, σε νησιά και παραμεθόριο) για την αποτελεσματικότερη αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες για να δομήσουμε μαζί το κοινό μας μέλλον.

Για να γινει η Οδύσσεια των προσφύγων προς την επιβίωση ενα ταξίδι της ανθρωπότητας προς την ελευθερία!


Ανοιχτά σύνορα- ελεύθερη μετακίνηση για όλους-ες.
Ενάντια σε Ευρώπη Φρούριο.
Nομιμοποιηση ιθαγενεια άσυλο σε όποιον/α το επιθυμεί.
Ενάντια σε ρατσισμό και την ξενοφοβία.
Ενάντια στα κέντρα κράτησης.
Ενάντια σε κάθε πόλεμο- Κανένας νεκρός για τα συμφέροντά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: