Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ!


Μόλις 10 μέρες από τις βουλευτικές εκλογές, στις 16 Μάη, θα διεξαχθούν φέτος οι φοιτητικές εκλογές. Αυτές, σίγουρα επισκιάζονται από τις εξελίξεις σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο, στην ουσία όμως, τα διακυβεύματα των δύο αναμετρήσεων είτε συμπίπτουν είτε παρουσιάζουν ομοιότητες.
'Όπως λοιπόν εκφράστηκε μέσα από τις κάλπες, η απόρριψη των πολιτικών του μνημονίου, έτσι το μήνυμα από τις φοιτητικές κάλπες, θα πρέπει να περιλαμβάνει τους αγώνες του φοιτητικού κόσμου, ολόκληρη τη χρονιά, ενάντια στο “μνημόνιο της παιδείας”, το νόμο Διαμαντοπούλου. 'Ένας νόμος, που προκάλεσε τον ξεσηκωμό ενός μαζικού φοιτητικού κινήματος σε όλη την Ελλάδα, στο τέλος του καλοκαιριού.
Συγκεκριμένα, στην Τρίπολη οι φοιτητικοί σύλλογοι πραγματοποίησαν κατά τη διάρκεια της χρονιάς μια σειρά κινητοποιήσεων. Εμείς σαν ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΕΝΟΤΗΤΑ, δώσαμε το δυναμικό παρών σε όλες αυτές τις δράσεις. Απέναντι στο νόμο Διαμαντοπούλου, με καταλήψεις στις σχολές αλλά και στην πρυτανεία, στην διεκδίκηση και τελικά τη δικαίωση για την άδικα χαμένη εξεταστική του Σεπτέμβρη, στον αγώνα ενάντια στην εφαρμογή του νόμου στην πράξη, μπλοκάροντας τις εκλογές για το συμβούλιο διοίκησης του Πα.Πελ στην πρυτανεία και το κτίριο του ΟΑΕΔ ταυτόχρονα. Πάντοτε εκεί, σε όλες τις διαδικασίες που αφορούν τους φοιτητές, από γενικές συνελεύσεις των τμημάτων, γενικές συνελεύσεις των φοιτητών, διοικητικά συμβούλια, συγκλήτους στην πρυτανεία και υπερασπιζόμενοι το συμφέρον των φοιτητών εντός και εκτός του πανεπιστημίου.
Οι βουλευτικές εκλογές, έδειξαν με τον πιο κρυστάλλινο τρόπο πως από εδώ και πέρα τίποτα δε θα είναι ίδιο. Ο φοιτητικός κόσμος πρέπει να δείξει πως κι αυτός έχει αλλάξει, πως έχει απορρίψει τους δρόμους του ατομικισμού, των πελατειακών σχέσεων, των πάρτυ και της απομάκρυνσης από καθετί συλλογικό. 'Έτσι λοιπόν, στις 16 Μάη παίρνουμε για μια ακόμα φορά τις ζωές μας στα χέρια μας, δίνουμε τη χαριστική βολή στο δικομματισμό μέσα στις σχολές, αποφασίζουμε για ένα πανεπιστήμιο των δικών μας αναγκών!

Οι αγώνες με την αριστερά σήμερα μπορούν και κερδίζουν!

https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/536266_219871358124458_100003047858263_348200_2091365264_n.jpg

Δεν υπάρχουν σχόλια: