Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Βοήθεια! Σώζουν την χώρα!

Ευτυχώς λοιπόν σωθήκαμε γι ακόμη μια φορά. Βέβαια τα τελευταία δυόμισι χρόνια σωζόμαστε κάθε βδομάδα σχεδόν, μια με το κάθε μνημόνιο/νομοσχέδιο που ψηφίζεται, μια με την εκταμίευση της δόσης, την άλλη με την τάδε συμφωνία. Θρίαμβος για τα μεγάλα κανάλια, και μεγάλη επιτυχία για την κυβέρνηση που δεν πτωχεύσαμε. Και εύλογα θα αναρωτηθεί κανείς, πως γίνεται την στιγμή που κάθε μέρα ζούμε και πιο φτωχά να μην έχουμε πτωχεύσει... Ας δούμε όμως τι ειναι και τι σημαίνει το PSI, ή αλλιώς η χαριστική βολή “σωτηρίας”.

Ενώ η κυβέρνηση στήνει χορό πάνω στα ερείπια της χώρας για την μεγάλη επιτυχία και την ολοκλήρωση ανταλλαγής ομολόγων, τα κυβερνητικά παπαγαλάκια αναλαμβάνουν τον ρόλο παραπλάνησης του λαού και φτηνής προπαγάνδας. Μας λένε οτι το χρέος με το PSI, θα μειωθεί κατα 106 δις. Αυτό όμως είναι η μισή αλήθεια και απέχει πολύ απο την πραγματικότητα. Στην ουσία, λόγω του PSI, η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει να ανακεφαλαιοποιήσει τις τράπεζες για να πληρώσει τις απώλειες τους με το “κούρεμα”. Για να το κάνει αυτό, θα πρέπει να δανειστεί πάνω απο 50 δις. Οπότε στην ουσία το κούρεμα είναι μόνο 50 δις. Αν υπολογίσουμε και την ζημιά που θα υποστούν τα ασφαλιστικά ταμεία απο το κούρεμα των ομολόγων τους, τότε το κούρεμα υπολογίζεται σε κάτι παραπάνω απο 30 δις!!! Όμως, 30 δις στα 360 δις του χρέους είναι μάλλον ασπιρίνη για τον καρκίνο. Με το μεγάλο τίμημα βέβαια της αποτελείωσης των ασφαλιστικών ταμείων, λόγω της υποχρεωτικής συμμετοχής τους (CACs).

Οι δυνάμεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, με μπροστάρη το αγαπημένο παιδί των τραπεζών Παπαδήμο, πήραν μέτρα ανθρωποφαγικής έμπνευσης και μας οδήγησαν στην φτώχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση. Δεν προκειται να αλλάξουν την συνταγή και θα συνεχίσουν στον ίδιο δρόμο. Ποντάρουν στο εκβιασμό και στον φόβο μην έρθουν ακόμη χειρότερα. Και φοβούνται την ανατροπή τους και την ανατροπή της πολιτικής τους, γι αυτό και προσπαθούν να προκυρήξουν εκλογές την περίοδο και με τις συνθήκες που δεν θα υπάρχει κίνδυνος ανατροπής. Αυτοί είναι οι μηχανισμοί τους.

Εμείς οι φοιτητές δεν μπορούμε να είμαστε αποκομμένοι απο την κοινωνία. Ζούμε κι εμείς την φτωχοποίηση στις οικογένειες μας, πολλοί απο εμάς δουλεύουν για να τα βγάλουν πέρα, κάποιοι άλλοι εγκαταλείπουν τις σπουδές τους ή ξενοικιάζουν. Σύντομα θα μπούμε στην αγορά εργασίας, και θα βιώσουμε τον νέο εργασιακό μεσαίωνα (απλήρωτη-μαύρη εργασία, κατάργηση συλλογικών συμβάσεων, μισθοί πείνας).

Πέρα απο το φοιτητικό κίνημα και τον αγώνα μη εφαρμογής του νόμου Διαμαντοπούλου, έχουμε το χρέος να αγωνιστούμε δίπλα σε όλη την κοινωνία. Στα κινήματα πόλης, στα κινήματα άρνησης πληρωμών (χαράτσι, διόδια) και να συμμετέχουμε σε όλες τις λαικές αντιστάσεις. Να συσπειρωθούμε μέσω των γενικών συνελεύσεων της σχολής, να συζητήσουμε τις εξελίξεις, να ανταλλάξουμε ιδέες, να οργανώσουμε τους αγώνες που έρχονται. Τώρα είναι η ώρα να δώσουμε την απάντηση θέτοντας και πάλι τις ανάγκες της κοινωνίας στο προσκήνιο.

Ή εμείς ή αυτοί!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: