Παρασκευή 8 Μαΐου 2009

ΠΟΤΕ ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΕΛΕΓΑΝ ΨΕΜΑΤΑ...

Η ΚΝΕ η νεολαία του ΚΚΕ όπου μέσα στο πανεπιστήμιο εκφράζετε μέσα από τις δυνάμεις της Πανσπουδαστικής Κ.Σ. μετά την... «επαναστατική» στάση που κράτησε στο πανεκπαιδευτικό κίνημα προτείνοντας μαζί με ΠΑΣΠ και ΔΑΠ εξεταστική, αντί για αγώνα ενάντια στο νόμο πλαίσιο και την ιδιωτικοποίηση των πανεπιστημίων, την είδαμε να κρατάει... «σοσιαλιστική» γραμμή στην μεγάλη εξέγερση της νεολαίας τον Δεκέμβρη σπεύδοντας να συμπληρώσει αίτηση νομιμοφροσύνης στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, συμπαραταγμένη σε ακριβώς ίδια άποψη με τον Καρατζαφέρη και τους φασίστες του ΛΑΟΣ.

Όλα τα παραπάνω δεν τα γράφουμε γιατί θεωρούμε ότι η ΠΚΣ είναι αυτή την στιγμή αντίπαλος μας. Η αριστερά όταν η νεολαία και οι εργαζόμενοι δέχονται σφοδρές επιθέσεις από τον δικομματισμό, οφείλει να είναι ενωμένη και να χτυπάει σαν μία γροθιά όλους αυτούς που κάθε μέρα μας καταπατούν τα δικαιώματά μας.

Η Πανσπουδαστική σε ακόμα μία φοιτητική εκλογική διαδικασία έχει αναγάγει την επίθεση προς τις δυνάμεις της Αριστερής Ενότητας σε ζήτημα πρώτης προταιρεότητας. Για αυτό τον σκοπό χρησιμοποιεί μεθόδους και πρακτικές που μόνο ως κομμουνιστικές δεν μπορούν να χαρακτηριστούν... Γιατί μόνο κομμουνιστική δεν είναι η πρακτική να έρχονται καθοδηγητές και επαγγελματικά στελέχη από Πάτρα για να τραμπουκίζουν και να χτυπούν φοιτητές του πανεπιστημίου μας..Γιατί ο κομμουνισμός δεν συνάγει με επιθέσεις λάσπης και ψεμμάτων, όπως έχει γίνει αρκετές φορές φέτος από πλευρά της ΠΚΣ, με χαρακτηριστικά παραδείγματα τις κατηγορίες ότι η ΑΡΕΝ είναι μία ομάδα εμπόρων ναρκωτικών και κουκουλοφόρων που τα σπάει σε κάθε πορεία...Γιατί οι κομμουνιστές ποτέ δεν χρησιμοποίησαν μεθόδους όπως το να βρίζουν τους γονείς συνδικαλιστών της ΑΡΕΝ για να φανούν πιο αγωνιστές και πιο επαναστάτες.

Λοιπόν για να τελειώσει αυτό το παραμύθι... Συνάδελφοι της ΠΚΣ καταλαβαίνουμε το άγχος σας γιατί η ΑΡΕΝ έχει σημαντική παρουσία στους φοιτητικούς συλλόγους της Τρίπολης. Καταλαβαίνουμε ότι προβληματίζεστε για την αποδοχή των θέσεων μας από μεγάλο κομμάτι των φοιτητών και φοιτητριών.. Αλλά αυτό συνάδελφοι της ΠΚΣ δεν το πετύχαμε με ύβρεις, λάσπη, συκοφαντία και τραμπουκισμούς... Αυτό το πετύχαμε γιατί καθημερινά ασχολούμασταν με τα προβλήματα του πανεπιστημίου.. Επειδή πετύχαμε νίκες όλα τα προηγούμενα χρόνια με την ανατροπή της συνταγματικής αναθεώρησης και της ιδιωτικοποίησης των πανεπιστημίων, γιατί πετύχαμε κατοχύρωση επαγγελματικών δικαιωμάτων για τις σχολές μας στην Τρίπολη, γιατί αγωνιστήκαμε για δωρεάν και αξιοπρεπής σίτιση για όλους και όλες πάντα όμως μέσω των Γενικών Συνελεύσεων και τον φοιτητικό σύλλογο.

Και επειδή η συκοφαντική σας πρακτική έφτασε μέχρι το σημείο να λέτε ότι προσπαθούμε να σας πάρουμε τα ταμπλώ που αγόρασε το τμήμα των Τηλ/νιών μετά από δικό σας αίτημα, παραπέμπουμε οποιονδήποτε θέλει στα πρακτικά της ΠΓΣ Τηλ/νιων (31/3/2009, θέμα 9ο ) όπου με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο διευκρινίζεται ότι τα ταμπλώ αγοράστηκαν για όλες τις φοιτητικές νεολαίες και όχι μόνο για την ΠΚΣ. Ας σεβαστούν την απόφαση του τμήματος και την απόφαση του ΔΣ Τηλ/νιων και ας μιλήσουν ειλικρινά για μια φορά τουλάχιστον στους φοιτητές του πανεπιστημίου μας. Εκτός και αν είστε έτοιμοι να αποδεχτείτε ότι ενώ δεν υπάρχουν χρήματα για να δωθούν για πληρωμές καθηγητών και για συντήρηση εργαστηρίων το πανεπιστήμιο μπορεί να αγοράζει 1500€ ταμπλώ μόνο για την Πανσπουδαστική και όχι τουλάχιστον για τον φοιτητικό σύλλογο.

Παρά τη λάσπη της ΠΚΣ, της ΚΝΕ και του ΚΚΕ εμείς θα συνεχίσουμε στο δρόμο της ενότητας της αριστεράς στη δράση. Σε ένα δρόμο που τόσο πολύ θέλουν οι φίλοι της ΠΚΣ και της ΚΝΕ να βαδίσει και η ίδια ΠΚΣ. Συνάδελφοι της ΠΚΣ αν δεν βρεθούμε μαζί σε κοινούς αγώνες το μόνο βέβαιο είναι ότι θα βρεθούμε μαζί σε κοινές ήττες... Σε ήττες όπου ο πραγματικός χαμένος είναι η ίδια η νεολαία και οι εργαζόμενοι. Επι τέλους συνάδελφοι της ΠΚΣ καταλάβετε ότι δεν είναι οι εκλογές το σημαντικότερο πεδίο δράσης μιας αριστερής παράταξης αλλά ο καθημερινός αγώνας στους διαδρόμους της σχολής και στις Γενικές Συνελεύσεις. Τέλος συνάδελφοι καταλάβετε ότι εκτός από το να λέτε ότι είστε κομμουνιστές πρέπει να το αποδείξετε και στην πράξη...Μία καλή αρχή είναι να σταματήσετε να λέτε ψέματα γιατί όσο και αν το θέλουν κάποιοι οι πραγματικοί κομμουνιστές δεν λένε ψέματα.

1 σχόλιο:

tolios-klmta είπε...

xwste ta tous re...min kwlonete pou8ena...ante fetos pali prwti dinami i ar.en na kleisoun ta stomata kapoiwn pseutoepanastatwn toso me ti stasi tous sta gegonota tou dekemvri,oso k s alla zitimata...