Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2008

Νέα απόφαση Φοιτητικού συλλόγου Υπολογιστών

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ Ε&Τ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ
15/12/2008


Το κράτος δολοφoνεί.
Το Σάββατο το βράδυ ένας 15χρονος έπεσε νεκρός από σφαίρα αστυνομικού. Αυτή η εν ψυχρώ δολοφονία δείχνει με τον πιο τραγικό και ακραίο τρόπο το πραγματικό πρόσωπο του κατασταλτικού μηχανισμού και της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Οι δυνάμεις καταστολής είχαν προετοιμαστεί και εκπαιδευτεί για αυτή τη δολοφονία. Με το μόνιμο όργιο καταστολής κατά των κινητοποιήσεων της νεολαίας και των εργαζομένων. Η κυβέρνηση της τρομοκρατίας έχει βαμμένα τα χέρια της με το αίμα των φοιτητών που χτυπήθηκαν και χτυπιούνται στις φοιτητικές διαδηλώσεις, με το αίμα των 61 συλληφθέντων της πορείας της 8ης Μάρτη 2007 όταν 30.000 φοιτητές ψεκάστηκαν με χημικά, χτυπήθηκαν και κυνηγήθηκαν την ημέρα που ψηφιζόταν στη βουλή ο ελευθεριοκτόνος και αντιδραστικός νόμος –πλαίσιο. Μία εβδομάδα νωρίτερα, στις 1 Μάρτη, άλλος ένας «ειδικός φρουρός» είχε πυροβολήσει για «εκφοβισμό» εν μέσω της φοιτητικής διαδήλωσης, με τα καθεστωτικά ΜΜΕ και την κυβέρνηση για άλλη μία φορά να κάνουν λόγο για «τυχαίο γεγονός». Η «δημοκρατία» τους δείχνει το πρόσωπό της: με τη νομιμοποίηση της χρήσης πυροβόλων όπλων κατά των φοιτητικών διαδηλώσεων, τον καταιγισμό καρκινογόνων χημικών, το ξύλο των ΜΑΤ, τις κροτίδες λάμψης, τη φυσική εξόντωση των αγωνιστών.

Ο 15χρονος Αλέξης προστίθεται στους νεκρούς της κρατικής καταστολής από τον Γρηγόρη Λαμπράκη και τον Σωτήρη Πέτρουλα, μέχρι τους νεκρούς της μεταπολίτευσης Κουμή, Κενελλοπούλου, Καλτεζά και τον Νίκο Τεμπονέρα. Μιλούν για μεμονωμένα περιστατικά, είναι μεμονωμένο το ξύλο της ζαρτινιέρας στον κύπριο φοιτητή, είναι μεμονωμένο το ξύλο ανήλικων μεταναστών με μορφή βασανισμού μέσα στο αστυνομικό τμήμα, είναι μεμονωμένο η δολοφονίες και ξυλοκοπήσεις μεταναστών, αθίγγανων και πολιτών, μεμονωμένο η παρουσία της χρυσής αυγής στις τάξεις των αστυνομικών...?

Αυτή η δολοφονία δεν μένει αναπάντητη, αυτές οι μέρες αποτελούν τομή για τη δημοκρατία. Αυτή η κυβέρνηση έχει κηρύξει πόλεμο στη νεολαία. Όταν η αστυνομία δολοφονεί εν ψυχρώ και κυλάει το αίμα αθώου παιδιού στο πεζοδρόμιο η μάχη έχει αρχίσει. Είναι μια μάχη για ζωή, αξιοπρέπεια, ελευθερία. Στο δρόμο θα σπάσουμε την κρατική τρομοκρατία, η απάντηση θα δοθεί με συλλογικού όρους με μαζικούς αγώνες του λαού και της νεολαίας για τη διεύρυνση των δικαιωμάτων και των ελευθεριών.

Το μέτωπο της παιδείας
Η κυβέρνηση προχωράει τη διαδικασία της καπιταλιστικής εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης με στόχο την ευθυγράμμιση της εκπαίδευσης στις ανάγκες της αγοράς και τη δημιουργία ενός νέου χώρου υψηλής κερδοφορίας για το κεφάλαιο. Η πολιτική αυτή υλοποιείται μέσω της αναγνώρισης των ΚΕΣ, της εφαρμογής του νόμου-πλαίσιο και των άλλων αναδιαρθρωτικών νόμων (ΙΔΒΕ, ΔΟΑΤΑΠ, Αξιολόγηση, νόμος για έρευνα και μεταπτυχιακά), της επιβολής του εσωτερικού κανονισμού με στόχο λειτουργία των Πανεπιστημίων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, την αυταρχικοποίηση της λειτουργίας τους με πλήγμα στο φοιτητικό κίνημα και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και τέλος την πειθάρχηση των φοιτητών και την προετοιμασία τους για ένταξη στην παραγωγή υπό τις νέες εργασιακές συνθήκες.
Η προσπάθεια για την αναγνώριση των ΚΕΣ δεν είναι κάτι καινούριο. Έρχεται να συμπληρώσει την αλυσίδα της εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης, αλλά και να υποκαταστήσει τις αποτυχημένες απόπειρες για αναθεώρηση του αρ.16. Την υποταγή, δηλαδή, του πανεπιστημίου στις ανάγκες της αγοράς και τη δημιουργία εκπαιδευτικού πλαισίου που θα ανταποκρίνεται στις νέες εργασιακές σχέσεις (ευέλικτη απασχόληση, 400 έως 700€, συρρίκνωση επαγγελματικών και εργασιακών δικαιωμάτων, πειθάρχηση) και άρα κατακερματισμός πτυχίων και επαγγελματικών δικαιωμάτων, υποταγή της γνώσης στις εφήμερες ανάγκες της αγοράς, εμπέδωση της πειθάρχησης στους φοιτητές-αυριανούς εργαζόμενους, περαιτέρω εντατικοποίηση των ρυθμών σπουδών, για να μάθουμε να δουλεύουμε και να μην αντιμιλάμε, για όσο θα αρκούν οι υπερεξειδικευμένες γνώσεις μας. Παράλληλα η κυβέρνηση επιχειρεί την εφαρμογή του νόμου – πλαίσιο και την επιβολή του εσωτερικού κανονισμού που έχουν σαν αποτέλεσμα την πρόσδεση των Πανεπιστημίων στις ανάγκες και τα κριτήρια της αγοράς και τη μετατροπή του σε ένα εντατικοποιημένο αυταρχικό εκπαιδευτήριο και υλοποιούνται με διατάξεις όπως η περικοπή συγγραμμάτων, η εισαγωγή manager, οι πιστωτικές μονάδες, τα 4ετή επιχειρηματικά πλάνα, τα πειθαρχικά δικαστήρια , οι διαγραφές φοιτητών, η αξιολόγηση. Παλεύουμε για ένα Πανεπιστήμιο δημόσιο και δωρεάν ανοιχτό σε όλους και όλες, αυτοοργανωμένο και δημοκρατικό που θα κοινωνικοποιεί τη γνώση και θα απελευθερώνει την κοινωνία. Που θα θρέφει την αμφισβήτηση και θα γεννά ακόμα και την εξέγερση.

Παίρνουμε τις ζωές μας στα χέρια μας!Απαιτούμε:
• Να ανατραπεί η κυβέρνηση των δολοφόνων
• Άμεση και παραδειγματική καταδίκη των φυσικών και ηθικών αυτουργών της δολοφονίας
• Να καταργηθούν οι τρομονόμοι
• Να διαλυθούν τα ΜΑΤ, ΟΠΚΕ και οι ειδικές δυνάμεις καταστολής
• Να αφοπλιστεί η αστυνομία, έξω οι σύγχρονοι στρατοί κατοχής από το κέντρο της Αθήνας
• Υπεράσπιση του ασύλου και διεύρυνση του, δημοκρατία και κοινωνικός ελεγχος στους χώρους δουλειάς και εκπαίδευσης
• Ανατροπή όλων των αντιεκπαιδευτικών αναδιαρθρωτικών νόμων 
• Ενιαία πανεπιστημιακή εκπαίδευση δημόσια και δωρεάν για όλους και όλες
• Να μην εφαρμοστεί η κοινοτική οδηγία για τα ΚΕΣ. Να καταργηθούν και να ληφθεί μέριμνα για τους αποφοίτους
• Παροχή όλων των απαιτούμενων συγγραμμάτων και βελτίωση τους, δημιουργία πανεπιστημιακών τυπογραφίων
• Ελεύθερη πρόσβαση σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης
• Ενιαίο πτυχείο με πλήρη επαγγελματικά δικαιόματα . Το πτυχίο μόνη προϋπόθεση για δουλειά
• Δωρεάν σίτηση, στέγαση και μεταφορές για όλους και όλες
• Μέλη ΔΕΠ πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης
• Αύξηση των δαπανών για την παιδεία στο 5% του ΑΕΠ από τον κρατικό προϋπολογισμό
• Ενίσχυση της εσωτερικής δημοκρατίας στα Ιδρύματα – Αύξηση του ποσοστού της συμμετοχής των φοιτητών στα οργάνα συνδιοίκησης στο 100% των μελών ΔΕΠ


Αποφασίζουμε:
• Μονιμη μετονομασία της αίθουσας I-4 σε αίθουσα «Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος»
• Εβδομάδιαια κατάληψη της σχολής από Τρίτη 16/12 εώς και Παρασκευή 19/12, δημιουργία ανοιχτής συντονιστικής επιτροπής κατάληψης
• Συμμετοχή στην πορεία που καλούν οι μαθητές της Τρίπολης στη Νομαρχία Αρκαδίας την Τρίτη 16/12
• Πορεία στη Νομαρχία Αρκαδίας την Τετάρτη 17/12 με προσυγκέντρωση στην πλατεία Άρεως στις 12.00 
• Συγκρότηση διαδικασιών του Πανεκπαιδευτικού Μετώπου, σε συντονισμό με τις μαθητικές συνελεύσεις και καταλήψεις  
• Νέα Γενική Συνέλευση την Τρίτη 13/01/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: