Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

ΠΕΡΙ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου είχε προγραμματιστεί να συνεδριάσει η οργανωτική επιτροπή, για τη σύσταση των εκλογών του συμβουλίου διοίκησης, για το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου .Μετά απο μαζική παρέμβαση φοιτητών της Τρίπολης, οι εκλογές ματαιωθηκαν. Οι φοιτητες εμπόδισαν την πρόσβαση στα μέλη της οργανωτικής επιτροπής, φτιάχνοντας ανθρώπινες αλυσίδες στην είσοδο της Πρυτανειας. Τις επόμενες μέρες, με αντίστοιχες δράσεις, οι εκλογές ματαιώθηκαν και στα υπόλοιπα ιδρύματα που είχαν οριστεί να γίνουν.

Η Αριστερή Ενότητα έδωσε δυναμικο παρόν στο σύνολο των διαδικασιών του μπλοκαρίσματος, προκειμένου να διασφαλιστεί η δημοκρατική λειτουργια του Πανεπιστημίου και να μην εφαρμοστεί ο Νόμος-πλαίσιο της Διαμαντοπούλου. Ενας Νόμος-πλαίσιο που δημιουργεί συμβούλια διοίκησης, τα οποία θα απαρτίζονται από Πανεπιστημιακούς αλλά και εξωπανεπιστημιακούς (Τοπικοί άρχοντες, επιχειρηματιές, Παπάδες κ.α.) οι οποίοι θα κληθούν να τον εφαρμόσουν κατά γραμμα και να αποτελλέσουν την προέκταση του υπουργείου στο εσωτερικό των ιδρυμάτων.

Το συμβούλιο αυτό, είναι το όργανο που θα αντικαταστήσει το πρυτανικό συμβούλιο και την σύγκλητο παίρνοντας όλες τις σημαντικές αποφάσεις μέσα στις σχολές(προγράμματα σπουδών, προσλήψεις και απολύσεις προσωπικού, διαχείριση της περιουσίας, έρευνα). Με αυτό το τρόπο το υπουργείο θελέι να προσαρμόσει το Πανεπιστήμιο στις προσταγές της αγοράς και να προβεί σε καταργήσεις και συγχωνεύσεις τμημάτων που δεν αφορούν άμεσα την παραγωγή, να μετατρέψει το ενιαίο πτυχίο σε φάκελους προσόντων, και να παράγει πτυχιούχους χωρίς δυνατότητα συλλογικών διεκδικήσεων. Εν τέλει μια νομιμοποιημένη εκμετάλλευση από τους εργοδότες.

Το φοιτητικό κίνημα πρέπει μέσα από τις συλλογικές του διαδικασίες να βρίσκεται σε ετοιμότητα για να απαντήσει με ενότητα και αποφασιστικότητα για να μην επιτρέψει την σύσταση των Συμβουλίων Διοίκησης και την περεταίρω εφαρμογή του νόμου. Η εκλογή των συμβουλίων θα σημάνει την αρχή του τέλους για το δημόσιο πανεπιστήμιο. Θεωρούμε την ματαίωση των εκλογών μονόδρομο αν θέλουμε να οραματιζόμαστε ένα πανεπιστήμιο που πραγματικά ανταποκρίνεται στις ανάγκες μας.

Σε ολές τις προσπάθειες του φοιτητικού κινήματος, το υπουργείο και το κράτος προφανώς απαντούν με το τελευταίο όπλο τους, τη βίαιη καταστολή, με σκοπό να μας τρομοκρατήσουν. Έτσι έκαναν και στα Γιάννενα, όπου διμοιρίες των ΜΑΤ έστειλαν στο νοσοκομείο φοιτητές που επιχείρησαν να προσεγγίσουν το χώρο όπου γινόταν η Σύνοδος των Πρυτάνεων. Εμείς τους δηλώνουμε πως η τρομοκρατία δε θα περάσει, η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.


Ή ΕΜΕΙΣ Ή ΑΥΤΟΙ!

1 σχόλιο:

Τάσος Παπαζαχαρίας είπε...

Αννούλα πες αλεύρι!!! Το φοιτητικό κίνημα σε γυρεύει!!!

Δεν πέρασε πολύς καιρός από τότε που η Άννα Διαμαντοπούλου ως υπουργός παιδείας τότε, απειλούσε τους πάντες και τα πάντα, χτυπώντας με δύναμη το χέρι στο τραπέζι, δείχνοντας στο ακροατήριο την απόφασή της, να επιβάλει το νόμο της στα Πανεπιστήμια!!!
Όμως την έπαθε, όπως την έχουν πάθει πολλοί κατά το παρελθόν, σε τούτη τη χώρα!!!
Δεν έκλεισε ο νόμος της, ψηφισμένος και από την Ν.Δ, τότε που κάνανε τις πρώτες πρόβες πως θα συγκυβερνήσουν στην συνέχεια, δεν έκλεισε ούτε 6 μήνες ζωής, και το Φοιτητικό κίνημα την προσγείωσε κανονικά!!!
Έτσι η Άννα μας, έγινε αννούλα!!! Και μουρμουράει βέβαια στα έδρανα της βουλής για το κατάντημά της!!!
Πως έγινε αυτό δεν το πολύ κατάλαβε!!! Αφού η κυρία μας!!! Η γόησσα της πολιτικής!!! Η ναζιάρα υπουργός, που δεν έχει μείνει ποτέ χωρίς υπουργείο!!! Πως τα καταφέρνει, εδώ και 30 χρόνια, ένας θεός ξέρει!!! Δεν είχε υπολογίσει, ως αποδεικνύ-
ετε από τη ζωή, ότι δε περνάει ο πολιτικός τσαμπουκάς, ιδιαίτερα σε ένα χώρο σαν εκείνο των Πανεπιστημίων!!!
Πρέπει τέλος πάντων, ύστερα και από την σύσκεψη που έγινε σήμερα μεταξύ Παπαδήμου και Μπαμπινιώτη, που αποφάσισαν να αφήσουν στην άκρη, τις απειλές
της αννούλας και να χρηματοδοτήσουν τα ΑΕΙ , πρέπει να παραιτηθεί ως αποτυχού-
σα, μια και τα χρόνια πέρασαν και η γοητεία της έχει ξεθωριάσει!!!
Φεύγοντας να μη ξεχάσει να συμβουλεύσει και τους νεότερους υπουργούς από το πάθημά της, ώστε να είναι πολύ προσεκτικοί, ιδιαίτερα όταν έχουν να κάνουν με ρωμαλέο λαϊκό κίνημα!!!