Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΕΠΟΧΗΣ Δ.Ν.Τ.

Το νέο ακαδημαϊκό έτος στο πανεπιστήμιο Πελοποννήσου ξεκινά. Για άλλη μια φορά καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε τα δεκάδες προβλήματα του. Προβλήματα για τα οποία ευθύνη φέρουν η πρώην διοικούσα επιτροπή, η σημερινή πρυτανεία και οι πολιτικές των εκάστοτε κυβερνήσεων.

Πιο συγκεκριμένα, ενώ το ακαδημαϊκό έτος έχει ήδη αρχίσει εδώ και αρκετές μέρες πολλά από τα μαθήματα,σε διάφορες σχολές του πανεπιστημίου μας, δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη να διδάσκονται μιας και δεν υπάρχει εκπαιδευτικό προσωπικό να τα καλύψει. Αποτέλεσμα είναι να αναλαμβάνουν να διδάσκουν, στην καλύτερη των περιπτώσεων, καθηγητές που δεν κατέχουν το γνωστικό αντικείμενο, σε πολλές περιπτώσεις να μειώνονται διδακτικές ώρες,ενώ στη χειρότερη να μην διδάσκονται καθόλου τα μαθηματα.

Όλη αυτή η κατάσταση φυσικα υπακούει στον άξονα της ΥΠΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ καθώς για πολλοστή φορά, το υπουργείο Παιδείας εφαρμόζει τακτικές «εκπτώσεων» στις πιστώσεις των συμβασιούχων καθηγητών Π.Δ. 407/80 αδιαφορώντας για την εύρυθμη λειτουργία του τμήματος και συμβάλλοντας έτσι στην απαξίωση των δημόσιων πανεπιστημίων και ιδιαίτερα των επαρχιακών.

Εμείς, σαν Αριστερή Ενότητα καλούμε την πρυτανεία και το υπουργείο να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την άμεση επίλυση του προβλήματος διεκδικώντας τον απαραίτητο αριθμό πιστώσεων για την ομαλή λειτουργία του πανεπιστημίου.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την πρόσληψη μελών ΔΕΠ πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες του πανεπιστημίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: