Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2009

Πρόταση για την Έκτακτη Γενική Συνέλευση Συμβασιούχων Υπαλλήλων

Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου ύστερα απο απόφαση του συλλόγου συμβασιούχων τεχνικών και διοικητικών υπαλλήλων τελεί υπό κατάληψη απο τη Δευτέρα 9/11 μέχρι και σήμερα, Τρίτη 24/11. Η κατάληψη των σχολών, που πλέον έφτασε το χρονικό όριο που προβλέπει ο -καταδικαστέος- νόμος πλαίσιο, φαίνεται να μην αποδίδει σαν μορφή πάλης, καθώς αυτό το διάστημα ο δίκαιος αγώνας των συμβασιούχων δεν έχει δικαιωθεί και το διδακτικό εξάμηνο απειλείται.

Η Αριστερή Ενότητα συνεχίζει να στηρίζει τον δίκαιο και διαρκές αγώνα των συμβασιούχων υπαλλήλων που είναι κοινός με αυτών των φοιτητών καθώς έχουν κοινό εχθρό. Τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ όπου δεκαετίες τώρα απαξιώνουν συνεχώς τον δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα του Πανεπιστημίου, θεσπίζουν νόμους που περιορίζουν το αναυθαίρετο δικαίωμα της διαμαρτυρίας και κινητοποίησης, έχουν χιλιάδες εργαζομένους επί χρόνια όμηρους σε προγράμματα stage και τώρα τους πετάνε στο δρόμο.

Οι αγώνες των φοιτητών και των εργαζομένων είναι κοινοί και πρέπει να χαρακτηρίζονται όχι μονο μέσα από ψηφίσματα στήριξης, αλλά από κοινές κινητοποιήσεις και διεκδικήσεις.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

· Διακοπή των καταλήψεων σε αίθουσες όπου πραγματοποιούνται μαθήματα, ενώ παράλληλα να συνεχιστεί σε χώρους εργασίας των συμβασιούχων.

· Κατάληψη του κτηρίου της Πρυτανείας με κοινή συμμετοχή υπαλλήλων – φοιτητών, αν παρθούν αντίστοιχες αποφάσεις από τους φοιτητικούς συλλόγους.

· Συμμετοχή των φοιτητών σε οποιαδήποτε καλέσματα για κοινή δράση από τον σύλλογο συμβασιούχων.


Δεν υπάρχουν σχόλια: